این دستور تهیه در مورد مربای بهار نارنج تازه است. اما روش تهیه مربا با گل خشک را هم در ادامه توضیح داده ایم. با ما همراه باشید تا مفصل درباره این مربای جذاب و دلفریب صحبت کنیم.
طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی
مرحله اول: شستن شکوفههای بهارنارنج
شکوفه های بهار نارنج را چندین مرتبه با آب سرد بشویید تا گرد و خاک آن ها از بین برود.
مرحله دوم: جوشاندن شکوفه ها با آب
حالا شکوفه ها را در قابلمه بریزید و به همراه آب 10 الی 15 دقیقه بجوشانید تا تلخی آن ها رفع شود. پس از جوشیدن، آن ها را آبکش کرده و سریعاً در آب سرد بریزید. این کار باعث می شود که شکوفه های بهار نارنج چروکیده نشده و صاف و زیبا باقی بمانند.
مرحله سوم: گرفتن تلخی شکوفه ها
جوشاندن شکوفه های بهار نارنج و شوک آب سرد را دو تا سه مرتبه تکرار کنید. میتوانید هر بار یکی از شکوفه ها را تست کنید تا متوجه شوید تلخی آن گرفته شده است یا نه. اگر هنوز تلخ بود، باید دوباره آن ها را بجوشانید.
مرحله چهارم: تهیه شهد مربای بهار نارنج
شکوفه های بهار نارنج را آبکش کرده و در کناری بگذارید تا سرد شوند. سپس یک قابلمه لعابی یا فلزی که درب فلزی دارد، بردارید و آب و شکر را در آن بریزید. (قابلمه های لعابی برای تهیه انواع مربا گزینه ی مناسب تری هستند.) قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شهد مربای بهار نارنج آماده و غلیظ شود.
مرحله پنجم: پخت شکوفه ها با شهد
وقتی شهد مربا به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید تا کاملا سرد شود. سپس شکوفه ها را در شهد بریزید. سرد بودن شکوفه بهار نارنج و شهد باعث می شود گلبرگ ها جمع نشوند. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا مربا کم کم به جوش بیاید. مدت زمان پخت مربای بهارنارنج حدودا یک ساعت و نیم است. اما میتوانید متناسب با حرارت اجاق گازتان این زمان را تغییر دهید.
مرحله آخر: افزودن آبلیمو و سرو
پس از گذشت این مدت، وقتی مربا غلیظ شد، آبلیمو را اضافه کنید. یک ربع بعد آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مخصوص مربا بریزید. حالا مربا بهارنارنج آماده ی سرو با کره، خامه، انواع کیک، نان تست و ... است. نوش جان.
رسپیهای مرتبط با تهیه مربای بهارنارنج
طرز تهیه مربای بهارنارنج عسلی
برای درست کردن یک مربای بهار نارنج خوشعطر و عسلی، ابتدا بهارنارنجها را بشویید و با آب سرد در قابلمه بریزید. در قابلمه را ببندید، به قابلمه حرارت دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید و تلخی شکوفهها گرفته شود. پس از به جوشآمدن، بهارنارنج را از آبکش رد کنید تا گلبرگها جدا شوند. در این مرحله یک لیوان از آب بهارنارنج را نگه دارید و بقیه را دور بریزید. گلبرگهای بهارنارنج را به همراه یک لیوان از آب بهار نارنج در قابلمه بریزید، شکر را به مربا اضافه کنید و کامل با بهارنارنج هم بزنید. در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا به جوش بیاید، سپس به آن آبلیمو اضافه کنید و حرارت را کم کنید و در را ببندید. مربا باید به مدت ۴ الی ۵ ساعت با حرارت ملایم در قابلمه آرام قل بزند. وقتی که مربا غلیظ شد، آماده است. برای اینکه مربای شما عسلی شود، باید وقتی که پخته شد، به مدت یک روز در آن را ببندید. پس از یکروز مربای بهارنارنج شما عسلی میشود.
طرز تهیهی مربای بهارنارنج خشک
برای تهیهی مربای بهارنارنج خشک، ابتدا شکوفههای بهارنارنج را تمیز کنید و دو ساعت در آب بخیسانید. سپس به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و آب بهارنارنج را خارج کنید. اینکار را ۳ الی ۴ بار انجام دهید تا شکوفهها نرم و شفاف شوند. بعد از گرفتن آب شکوفهها، آن ها را به همراه یک فنجان آب، دو فنجان شکر و یک قاشق غذاخوری آبلیمو در قابلمه بریزید و به قابلمه حرارت بدهید. مربا را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید، حالا مربای شما آماده است.
نکات کلیدی تهیه مربای بهار نارنج خانگی
- می توانید در هر بار جوشاندن گلبرگ ها، دو قطره آبلیمو به آن ها اضافه کنید.
- برای داشتن غلظت بیشتر مربا در صورت تمایل میتوان کمی پودر ژلاتین یا پودر ثعلب را با آب گرم مخلوط کرده و در آخرین مرحله به مربا اضافه کرد.
- مصرف مربا بهار نارنج در بارداری خطری ندارد و باعث آرامش و رفع اضطراب مادر می شود. اما استفاده ی بیش از اندازه از آن اصلا توصیه نمی شود. در این صورت بهتر است با پزشک مشورت شود.
- در بار دومی که شکوفه ها را می جوشانید، میتوانید یک پیمانه کوچک آب نارنج به شکوفه ها اضافه کرده تا آن ها را شفاف تر کند.
- برای این که شکوفه های بهار نارنج در طی مراحل پخت جمع نشده و چروکیده نشوند میتوانید پس از جوشاندن، آن ها را به مدت سه ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. سپس بقیه مراحل تهیه مربا بهار نارنج را طی کنید.
- یک روش دیگر برای تهیه این مربا این است که پس از گرفتن تلخی گلبرگ ها، روی شکوفه ها شکر بپاشید و آن را به مدت 12 ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید. سپس آب اضافه کرده و آن را بجوشانید.
- دقت داشته باشید که مربای بهار نارنج نباید بیش از حد روی حرارت بماند. به محض این که به غلظت دلخواه رسیدید، مربا را از روی حرارت بردارید. همیشه مربا پس از سرد شدن غلیظ تر هم می شود. پس حساسیت به خرج ندهید.
- در تهیه این مربا میتوانید شکر، آب و شکوفه بهار نارنج را در یک قابلمه بریزید و بگذارید با هم به جوش بیایند. اما در این روش به خاطر زیاد جوشیدن گل ها، رنگ مربای شما تیره خواهد شد. در این روش میتوانید کمی زعفران دم کرده به مربا اضافه کنید.
- توصیه می شود در مرحله آخر که مربا آماده شد، مربا بهارنارنج 24 ساعت در دمای محیط بماند و بعد به یخچال منتقل شود. این کار به خوشمزه تر شدن مربا کمک می کند.
- برای عطر و طعم بیشتر میتوانید کمی هل و گلاب به مربا اضافه کنید.
- علت شکرک زدن مربای بهار نارنج زیاد بودن مقدار شکر است. برای جلوگیری از شکرک زدن، آبلیمو اضافه می شود. اما اگر به آبلیمو دسترسی ندارید، میتوانید از جوهر لیمو و یا آب نارنج هم استفاده کنید.
- برای تهیه یک مربای بهار نارنج خوب باید قبل از هر چیز قابلمه ای که می خواهید در آن مربا درست کنید را با آب روی حرارت بگذارید. اجازه دهید آب به طور کامل بخار شود تا قابلمه ی شما کاملا از آلودگی پاک شود.
- ظرفی که در نظر دارید مربا را در آن نگه داری کنید به مدت 10 دقیقه در حرارت 180 درجه سانتی گراد فر قرار دهید یا با آب جوش بجوشانید تا کاملا تمیز شود. این کار، مربا را از کپک زدن حفظ می کند.
- مربای بهارنارنج را بهتر است با قاشق چوبی یا استیل که کاملا تمیز شده است، بهم بزنید. هم چنین پس از ریختن مربا در ظرف، درب ظرف را بسته سپس آن را برگردانید تا هوای آن خارج شود.
- برای تهیه مربای بهار نارنج خشک شده (با شکوفه بهار نارنج های خشک) کافی است قبل از انجام همه ی مراحل، شکوفه ها را نیم ساعت در آب سرد خیس دهید.
دیدگاه های ثبت شده
سلام. مقدار دقیق آب چقدره؟
تشکر
متشکرم.
با درود فراوان و خسته نباشید . میخواستم بپرسم مربای بهار نارنج اگه شکرک زد چکار کنیم که خوب شود .
با سلام
برای جلوگیری از قندک اخرین مراحل پخت،آب نارنج یا آب لیمو اضافه میکنیم. البته فکر میکنم آب نارنج بهتر باشه چون از خود درخت نارنجه و سنخیت بیشتر و مزش بهتره. و نکته دیگه اینکه حین جوشیدنهای اولیه کمی آب نارنج اضافه میکنیم تا رنگ بهار نارنج سفید و خوشرنگ بشه و بعد آبکشی میکنیم
جديد بود تا حالا اينجوري نديده بودم…. مرسي
خواهش میکنم، امتحان کنید فوق العاده خوشمزه است 🙂