باقلوا یکی از شیرینی های محبوب و لذیذ بوده که در کشور ایران، ترکیه و برخی از کشورهای عربی تهیه می شود. پایه این دسر خوشمزه خمیر می باشد، که درون آن با انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام... پر می شود و با شهد مخصوص باقلوا آماده به سرو می شود.

مواد میانی باقلوا مطابق منطقه ای که در آن تهیه می شود، ممکن است متفاوت باشد. باقلوا استانبولی همان باقلوا ترکی بوده. که یکی از شیرینی های سنتی و مشهور در ترکیه می باشد.

  باقلوا

این شیرینی را می توان با استفاده از خمیر یوفکا یا همان فیلو به راحتی تهیه کرد. باقلوا با خمیر فیلو روشی است تا بتوانید یک باقلوا خانگی ترد و خوشمزه را در زمان کوتاهی آماده کرده و نوش جان کنید.

البته این شیرینی را می توان به صورت کیک نیز تهیه کرد. کیک باقلوا ترکی یکی از انواع باقلواهای ترکی می باشد. از دیگر شیرینی های مشهور و سنتی ترکیه، می توان به کنافه یا کونفه، دسر مخصوص ترکیه با پنیر نیز اشاره کرد.

شکل دیگری از این شیرینی در کشورهای عربی نیز تهیه می شود و به کنافه لبنانی مشهور می باشد.

باقلوا ایرانی که به عنوان یک دسر مجلسی در مهمانی ها و مجالس سرو می شود، در شهرهای یزد، قزوین و تبریز با طعمی بی نظیر و ویژه تهیه می شود.

و می تواند سوغات شیرین این شهرهای باستانی و بزرگ باشد. به دلیل نزدیکی شهر تبریز به ترکیه، باقلوا تبریز از قدیمی ترین انواع باقلوای ایرانی می باشد. این شیرینی در ایام ماه مبارک رمضان در تبریز بسیار پر طرفدار است.

زیرا به دلیل داشتن انواع مغزها بسیار مقوی بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. نوع دیگری از باقلوا، که بیشتر در شهر تبریز رایج می باشد، باقلوا رشته ای است. که از رشته سِویا (شعریه) در تهیه آن استفاده می شود و به باقلوا شعریه عربی مشهور است

. باقلوای شیرین و پر شهد یزد با خمیری مانند خمیر نان تهیه می شود. تفاوت باقلوا یزدی با باقلوا قزوین بیشتر در شکل ظاهری آن می باشد. خمیر باقلوا را می توان به صورت لوزی و یا مربعی برش داد و در شکل های متفاوتی آن را آماده کرد.

  باقلوا

اما نحوه پخت باقلوای قزوینی به دو صورت می باشد، که در دستور نوع اول آن را درون فر قرار می دهند، و در نوع دیگر باقلوا را درون روغن فراوان سرخ کرده و تهیه می کنند.

باقلوا لبنانی نیز نوع دیگری از باقلوا بوده که طرز تهیه آن به صورت باقلوا معمولی می باشد. در این مطلب طرز تهیه باقلوا خونگی خوشمزه و آسان را خواهید دید. رسپی این دسر محبوب را از دست ندهید و با ما همراه شوید.

 

طرز تهیه باقلوا استانبولی

 

مرحله اول:

برای تهیه باقلوای خانگی آسان و سریع ، بهتر است از خمیر آماده یوفکا یا همان (فیلو) استفاده کنید. خمیر یوفکا بسیار نازک بوده و کمک می کند تا باقلوای شما بافت ترد و سبکی داشته باشد. توجه کنید که خمیر خریداری شده حتما باید خمیر فیلو مخصوص باقلوا باشد. البته شما می توانید خمیر باقلوا را در خانه نیز تهیه کنید. نازک کردن خمیر خانگی به اندازه خمیر یوفکا شاید کمی سخت باشد. اما اگر می خواهید صفر تا صد تهیه این شیرینی لذیذ را خودتان انجام دهید، می توانید دستور تهیه خمیر باقلوای خانگی را به طور کامل در قسمت نکته ها بخوانید. در این مرحله خمیر یوفکا را از فریزر خارج کنید تا آماده استفاده شود.

مرحله دوم:

 

در این زمان می توانید مواد میانی باقلوا را تهیه و آماده کنید. برای تهیه مواد میانی، پودر مغزهای مورد نظر و دلخواهتان را انتخاب کنید. می توانید از ترکیب مغزها مانند گردو، پسته، بادام، فندق، و یا در صورت تمایل یکی از این مغزها اما به مقدار 200 گرم استفاده کنید.

پودر مغزها را با پودر قند، هل و دارچین مخلوط کنید. گلاب را با کمی آب مخلوط کرده، برای افشان کردن روی هر لایه از خمیر، درون آب پاشی ریخته و کنار قرار دهید.

  باقلوا     باقلوا

مرحله سوم:

 

کف قالب مورد نظرتان را کمی با کره چرب کنید. حالا یک لایه از خمیر آماده یوفکا را کف آن قرار دهید. می توانید برای زیر باقلوا، 3 لایه خمیر را روی هم قرار دهید.

این کار باعث می شود که در صورت فشرده شدن مواد میانی، مواد از زیر باقلوا خارج نشده، و بافت باقلوا کاملا منجسم باشد. البته باید هر لایه خمیر را بعد از قرار دادن خوب با کره چرب کنید.

پس از قرار دادن هر سه لایه، روی لایه آخر را با یکی از مغرها به انتخاب خودتان کامل بپوشانید. حالا مخلوط آب و گلاب را که تهیه کرده بودید با اسپری آب پاش روی مغزهای چیده شده افشان کنید.

سپس مابقی مغزها را به صورت ترکیب شده قرار داده و بچینید.(مثلا اول مغز بادام بچینید و بعد از اسپری کردن، مخلوط مغز پسته و گردو. همچنین می توانید در تمام مراحل مغزها را به صورت ترکیب و مخلوط شده نیز استفاده کنید)

بعد از چیدن مغزها، لایه خمیر رویی را قرار دهید. می توانید از دو یا سه لایه خمیر برای روی باقلوا استفاده کنید. اما حواستان باشد روی هر لایه و همچنین لایه آخر را حتما با کره چرب کنید.

  باقلوا     باقلوا     باقلوا

مرحله چهارم:

 

حالا که قالب را با مواد پر و روی خمیر رویی را خوب چرب کردید، با استفاده از چاقو برش های لوزی و یا مربعی روی خمیر ایجاد کنید.(برش ها سطحی باشند)

سپس قالب را درون فر که از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید برای مدت 20 دقیقه با شعله زیرین، و سپس برای 5 دقیقه فقط با شعله بالا و روی حالت گریل قرار دهید تا باقلوای شما خوب پخته و روی آن طلایی شود.

  باقلوا

مرحله پنجم:

 

در زمان پخت می توانید شربت مخصوص باقلوا را تهیه کنید. برای تهیه شربت و یا شهد باقلوا ، در ظرفی آب و شکر را با هم مخلوط کرده، روی حرارت قرار دهید. وقتی شکر کامل درون آب حل شد و کمی به جوش افتاد، آبلیموی تازه را اضافه کنید.

روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید برای 20 دقیقه بجوشد تا شربت به قوام مورد نظر برسد. در اواخر این زمان، گلاب و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید. پس از 2 دقیقه زیر آن را خاموش کرده، در محیط قرار دهید تا شربت خنک شود.

  باقلوا

مرحله ششم:

 

وقتی زمان پخت به پایان رسید و باقلوای شما آماده شد، آن را از فر خارج کرده شربت را در دو مرحله به آن اضافه کنید. مرحله اول زمانی است که باقلوا کمی خنک شده و از حرارت افتاده. نصف شربت خنک شده را روی باقلوا ریخته و برش ها را عمیق تر کنید.

حالا روی قالب را با یک فویل بپوشانید و برای مدت 2 ساعت در محیط قرار دهید. سپس فویل را باز کرده، مابقی شربت را روی باقلوا بریزید. مجددا پس از گذشت 2 ساعت دسر شما آماده سرو می باشد.

باقلوا خوشمزه و خانگی شما حاضر است. می توانید آن را کنار چای به عنوان یک دسر بسیار لذیذ نوش جان کرده و لذت ببرید.

  باقلوا می توانید پس از آماده شدن باقلوا و ریختن شهد مخصوص، روی آن را با مغز پسته و گردو تزئین کنید. باقلوا

نکته ها:

 

- همان طور که گفتیم شما می توانید به جای استفاده از خمیر یوفکا آماده، خمیر باقلوای خانگی را خودتان نیز تهیه کنید. برای این منظور؛ ابتدا در ظرف مناسبی 1 عدد زرده تخم مرغ را بوسیله دستگاه همزن برقی کمی بزنید.

سپس 1/4 پیمانه شیر، 2 قاشق غذاخوری ماست و 1 قاشق غذاخوری روغن(کره) را اضافه کرده و تا حدی که کاملا مخلوط شوند هم بزنید. در ظرف جداگانه ای 1 و 1/4 پیمانه آرد و 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الک کنید تا آرد هوا دهی شود.

حالا مخلوط الک شده را به تدریج به مواد اضافه کرده، آرام و به صورت دورانی هم بزنید. سپس مواد را با دست ورز داده، و این روند را تا جایی ادامه دهید که احساس کنید خمیر دیگر به دستتان نمی چسبد.

بعد روی خمیر را پوشانده، اجازه دهید برای مدت 1 ساعت در محیط استراحت کند تا عمل بیاید. بعد از گذشت 1 ساعت، خمیر را به 5 یا 6 چانه تقسیم کنید. زیر خمیرها و روی آن ها را آرد پاشی کرده، مجددا روی آن ها را پوشانده و برای 10 دقیقه فرصت دهید تا استراحت کنند.

سپس روی سطح صافی کمی آرد بپاشید، هر چانه از خمیر را روی آن سطح باز کرده و برای تهیه باقلوای خوشمزه خانگی استفاده کنید.

- شما می توانید باقلوا شعریه عربی را بسیار ساده و بدون فر تهیه کنید. در تهیه این نوع باقلوا، از رشته شعیریه استفاده می شود، که باید آن را از فروشگاه های لوازم قنادی و شیرینی پزی تهیه کنید.

حلوا شعریه را می توان به دو روش رولی و قالبی آماده کرد. به این دسر عربی، باقلوای رشته ای هم گفته می شود.

باقلوا

- شما می توانید این دسر محبوب و جذاب را به صورت کیک باقلوا نیز تهیه کنید. بافت این کیک حجیم و پوک می باشد. رنگ، عطر و طعم زعفرانی آن بسیار در خوشمزه شدن این نوع کیک نقش دارد.

خوشحال می شویم باقلوا ترد و خوشمزه را طبق دستور ایران کوک تهیه کرده، عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام و با هشتگ باقلوا_ایران_کوک به اشتراک بگذارید. تا ما عکس شما را با اسم خودتان در صفحه ایران کوک قرار دهیم.