ما برای زیبایی و راحتی مکان هایی که در آنها زندگی میکنیم کارهای زیادی انجام میدهیم و هزینه میکنیم؛ اما گاه در این میان مرتکب اشتباهاتی در چیدمان دکوراسیون داخلی میشویم که منجر به پشیمانی-مان میشوند. انتخاب های بد تقریباً همیشه ناشی از برنامه ریزی ضعیف، تصمیم گیری عجولانه، مشاوره بد یا عدم اعتماد به نفس هستند. در این مطلب به شما نشان میدهیم که چگونه برای ساخت خانه دلخواهتان گام هایی درست و منطقی بردارید.
اولین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: سبک خود را پیدا کنید.
عدم اعتماد به نفس موجب تردید و دو دلی میگردد که در نهایت منجر به انتخاب هایی میشود که از سر ترس گرفته شده اند و نتیجه دکوراسیونی است معمولی که هیچ چیزی از شما در آن دیده نمیشود. در عوض بایستید و خودتان را نشان دهید. محافظه کار بودن میتواند خود واقعی شما را سرکوب کند. قدم در عرصه طراحی داخلی بگذارید تا ببینید چه چیزهای هیجان انگیزی در انتظار شماست.
انتخاب های غیر منتظره در دکوراسیون داخلی منزل میتوانند ترسناک باشند. اگر شک و تردید باعث شده است نتوانید تصمیم بگیرید و به غرایزتان اعتماد نداشته باشید، وقت آن است که به دنبال کمک باشید. یکی از گزینه های خوب، در نظر گرفتن یک طراح دکوراسیون داخلی است؛ یعنی افراد حرفه ای آموزش دیده ای که با دیدی تازه به خانه شما نگاه میکنند. مطمئن باشید که یک طراح خوب سلیقه خود را به شما تحمیل نمیکند، بلکه با راهنمایی و معرفی گزینه های ممکن به شما کمک میکند تصویری را که از خانه تان در ذهن دارید شفاف تر ببینید.
دومین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: آثار هنری را با عشق انتخاب کنید.
هیچ وقت یک اثر هنری را به سادگی و صرفاً به این دلیل که دیوار شما را پر میکند یا با کاناپه شما ست میشود خریداری نکنید – یک نقطه خالی خیلی بهتر از تصویری است که بدون فکر انتخاب شده باشد. هنر باید حس شادی و امید را در شما ایجاد کند، افکار شما را برانگیزد، شما را به جای دیگری ببرد یا دلیلی برای توقف و لذت بردن از آن را در شما ایجاد کند. هنر یک چیز شخصی است، پس به دنبال چیزی باشید که شخصیت شما را منعکس میکند. آثار هنری را تک تک گردآوری کنید، نه اینکه هرچیزی که ارزان بود را بخرید. البته نیازی نیست ارزش قرار گرفتن در موزه را داشته باشد! اما وقتی حرف از تابلوهای چاپی با کیفیت، عکسهای خانوادگی و حرفه ای، آویزهای دیواری، نقاشی های کودکان، هدایایی از دوستان هنرمند و تلاشهای شخصی شما باشد دنیایی از انتخاب در برابر شما وجود دارد.
یکی از روش های پذیرفته شده برای آویزان کردن آثار هنری این است که وسط عکس هم سطح با چشم بیننده باشد. سطح چشم افراد باهم متفاوت است، در نتیجه یک حد وسط تقریبا ارتفاع 1.5 متر از سطح زمین است. این ارتفاع در فضایی که بینندگان در آن معمولاً ایستاده اند، همچون یک ورودی یا یک راهرو به خوبی جواب میدهد. در اتاقی که بینندگان اکثرا نشسته اند، میتوانید این ارتفاع را کاهش دهید.
اگر میخواهید یک تابلوی هنری خیره کننده را بالای سطحی آویزان کنید که قصد دارید وسایل تزئینی دیگرتان را نیز در آنجا به نمایش بگذارید، هنر چیدمان وسایل تزئینی را بیاموزید. یک ترفند ساده این است که آن تابلو را آنقدر پایین آویزان کنید که تبدیل به یک بخش منسجم از صحنه نمایش شما شود، نه اینکه یک چیز اضافی نامربوط باشد که بالای آن آویزان شده است.
سومین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: نمایی عریض را انتخاب کنید.
یک کاغذ دیواری جالب توجه با یک الگوی پیچیده تأثیر بسیاری در فضا میگذارد، اما همچنین میتواند تعادل دکوراسیون اتاق را نیز به هم بزند. تصاویر اتاق هایی که از همان کاغذ دیواری استفاده کرده اند را در وبسایت ها پیدا کنید و خطوط و رنگهای غالب آن الگو را مشاهده کنید، اینکه چطور تکرار میشود و در برابر نورهایی با جهت و شدت مختلف چه طور دیده میشود. بزرگترین نمونه ای که میتوانید را پیدا کنید – از فروشنده بخواهید که در صورت امکان یک رول یا نصف رول خریداری کنید و در صورتی که قرار شد مقدار بیشتری تهیه کنید مبلغ پرداخت شده را از حسابتان کم کند. مطمئن باشید از این سرمایهگذاری پشیمان نخواهید شد.
طراح این آپارتمان (تصویر بالا) در ملبورن، استرالیا، با استفاده از کاغذ دیواری جنگل نخل پر طراوت با ترکیب رنگی سبز- آبی، کابینتهای سفید ساده و یکسری وسایل جانبی متناسب با حال آن، دکوراسیون داخلی خوبی طراحی کرده است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید پست ترکیب رنگ در دکوراسیون را مطالعه کنید.
از سرزندگی طرح های بزرگ چشمگیر لذت ببرید. اگر عاشق یک کاغذ دیواری شدید، آن را سنگ بنای دکوراسیون اتاق خود قرار دهید. ترکیب رنگ محدود و ملایم و مبلمان و چشم انداز ساده این اتاق، حرکات و منحنی های چشمیگر آن کاغذ دیواری مشکی را کاملاً در مرکز توجه قرار میدهد.
نکته: در صورت انتخاب یک کاغذدیواری متالیک، نورپردازی اتاق را درست انتخاب کنید. در یک اتاق کم نور، وسایلی که در مرکز توجه قرار دارند تاثیر خود را از دست میدهند و ممکن است گرفته به نظر برسند ولی در یک اتاق پر نور به شدت خودنمایی میکنند.
همین قواعد در مورد پارچه هایی با طرح های چاپی خاص هم صدق میکند، به خصوص اگر بخواهید از آنها برای پوشاندن سطح های بزرگ استفاده کنید. نمونه پارچه های بزرگ بگیرید و آنها را در محل با رنگ و جنس وسایل دیگر، در نور هایی با شدت های مختلف امتحان کنید.
نکته: نمونه ای از تمام پارچه هایی که در خانه تان استفاده میکنید را نگه دارید. زمانی که برای خرید اقلام دیگری میروید که قرار است در همان فضا استفاده شوند این نمونه ها خیلی به درد میخورند.
چهارمین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: در نقاشی صبور باشید.
امتحان کردن یک رنگ گاهی بیش از انجام کل نقاشی زمان میبرد. از این مسئله ناراحت نشوید چرا که هرچه صبورتر باشید نتیجه بهتری میگیرید. متخصصان توصیه میکنند که رنگ را همیشه روی دیوارهای همان اتاقی که میخواهید نقاشی کنید تست کنید. بافت سطح یک دیوار از بافت یک صفحه نمونه متفاوت است. دو بار دیوار را روکش کنید و زمانی که با رنگ های قوی کار میکنید همیشه قبلش دیوارها را بتونه کنید، سپس روی هر دیواری که قرار است رنگ شود کمی از رنگ را تست کنید.
پنجمین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: بین قیمت و کیفیت تعادل برقرار کنید.
مبلمان گران قیمت خود به خود یک اتاق را زیبا نمی کند، بلکه باید این را در نظر داشته باشید که «هرچیز ارزانی در نهایت گران تمام میشود». یک آیتم ارزان قیمت با ساخت ضعیف، رنگ واقعی خود را خیلی زودتر از آنچه که فکرش را بکنید نشان میدهد و تبدیل به یک چیز خراب غیر قابل برگشت میشود. همیشه بهترین کیفیتی که توان خریدش را دارید، خریداری کنید.
نکته: اگر مردد هستید، هزینه یک کالای معمولی تخفیف خورده را به علاوه هزینه تعویض آن به هنگام خراب شدنش محاسبه کنید. سپس تصمیم بگیرید که آیا ترجیح میدهید که یک کالای با کیفیت تحسین برانگیز بخرید که برای چندین سال از آن استفاده خواهید کرد یا یک کالای معمولی.
ششمین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: از مرز سبک ها گذر کنید.
حتی اگر یک سبک خاص را دوست دارید، پیاده سازی دقیق آن با تمام جزئیات منجر به یک نتیجه غیر قابل تصور میشود. طراح ان اِلارد این کار را طراحی دکوراسیون کاتالوگی مینامد و میگوید: «من یک دکوراسیون طبیعی را ترجیح میدهم که گلچین شده از ترکیب سبکها و تکه های مختلف دورههای زمانی متفاوت باشد.» نترسید و از مرزهای سبک های دکوراسیون معمول گذر کنید – شما میخواهید خانه تان ظاهری سرزنده و خوشایند داشته باشد، نه اینکه به صورتی خشک و بیش از حد قاعده مند طراحی شده باشد.
هفتمین نکته در مورد دکوراسیون: اندازه بگیرید.
پیشنهاد همیشگی ما این است: «دوبار اندازه بگیرید، یکبار ببرید». یکی از اندازه هایی که اغلب از آن غفلت میشود ارتفاع دسته صندلی های غذاخوری است: بدون اندازه گیری، صندلی نخرید. اگر فضایتان تنگ است و صندلیها باید در زمان عدم استفاده در زیر میز قرار بگیرند ارتفاع آنها تا سطح میز را حتما چک کنید. قرار دادن آنها در یک فضای پر رفت و آمد مانع از حرکت کردن در اطراف میز غذاخوری میشود. در این موقعیت، بهترین گزینه انتخاب صندلیهای بدون دسته است. این صندلیهای شیک و باریک به سادگی در زیر میز قرار میگیرند و افراد میتوانند آزادنه در محیط رفت و آمد داشته باشند.
نکته: یکی از چیزهایی که از اشتباهاتم یاد گرفته ام این است که اگر میخواهید صندلی کلاسیک بخرید حتما ارتفاع نشیمنگاه آن را چک کنید، چرا که ارتفاع برخی از آنها از صندلیهای مدرن کوتاهتر است و در کنار یک میز مدرن تناسب چندانی ندارند.
یک اینچ میتواند فرق بین دکوراسیونی عالی و یک هزینه هنگفت برای جبران یک خرابکاری را تعیین کند. اگر از نقشههای یک معمار یا یک طراح برای نوسازی خانهتان استفاده کرده اید، از آنجایی که این اندازه ها دقیق هستند، آنها را برای مراجعات بعدی نگه دارید. یک متر نواری در کیف خود داشته باشید تا هر زمان خرید میکنید از آن استفاده کنید؛ هیچ وقت نمیدانید که این متر چه موقع ممکن است برای یک اندازه گیری فوری به کارتان بیاید.
هشتمین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: در مورد توانایی های خود واقع بین باشید.
توهم اینکه خودتان میتوانید کار دکوراسیون داخلی را انجام دهید رایج است اما همیشه درست نیست. نسبت به توانمندی های خود واقع بین باشید. ممکن است بگویید «اگر آن را سنباده میزدم و رنگ میکردم و دستگیره هایش را عوض میکردم و پایه ها را کوتاه میکردم، عالی میشد.» شاید هم نگویید. شاید هم چون میفهمید که هیچ مهارت – یا ابزاری- برای انجام این کارها ندارید، آن وسیله در انبار شما باقی بماند. تا وقتی که برای انجام تغییرات جدی ماهر نشده اید، به گشتن ادامه بدهید و صبر داشته باشید تا اینکه به آن کمال مطلوب برسید. مشاهده فیلم ها و راهنماهای DIY (کارهای خلاقانه که خودتان میتوانید انجام دهید) در این زمینه به شما کمک میکنند.
نهمین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: نورپردازی را درست کنید.
ارتفاع یک چراغ آویز زیبا یا لوستری با طول زنجیر بلند را بی فکر کم نکنید. این مسئله اغلب بالای میز غذاخوری اتفاق می افتد. بین منبع نور و سطح میز حداقل 80 سانتیمتر فاصله بگذارید وگرنه مزاحم دید افراد سر میز میشود. یک قاعده کلی حفظ تقریبا 1.5 متر فاصله بین منبع نور و کف زمین است. برای آنکه دچار اشتباه نشوید، از یک طراح نور مشورت بگیرید، چرا که عوامل دیگری همچون ارتفاع سقف، شدت منابع نور، اندازه سایه ها و طول زنجیر میتواند بر روی این محسابات تاثیر بگذارد. طراح این منزل با اضافه کردن این سه چراغ آویز فلزی گرم، نورپردازی این فضا را به خوبی انجام داده است.
نکته: از فروشنده بخواهید تا چراغ را در یک اتاق تاریک روشن کند تا بدین ترتیب بتوانید ببینید که در شب چطور به نظر میرسد و میزان گسترش نور آن را هم بررسی کنید. برخی لامپ فروشیها اتاقکی را برای انجام این کار تدارک دیدهاند.
دهمین نکته در مورد دکوراسیون داخلی: گارانتی را از یاد نبرید.
اکثر ما دچار این اشتباه شده ایم که به هنگام باز کردن و سر هم کردن یک وسیله یا یک تکه مبلمان جدید، از سر آن ذوق و شوقی که داریم حواسمان نیست و کارت گارانتی را دور میاندازیم. اشیاء میشکنند. برگه های گارانتی را در یک پوشه نگه دارید. جزئیات گارانتی کالاهای گران قیمت را مطالعه کنید. آیا بدنه وسیله شامل گارانتی میشود ولی پارچه آن نه؟ آیا شرایط ویژه ای در این بین وجود دارد؟ روند استفاده از گارانتی به چه صورت است؟
بدون دیدگاه.