انواع نان سنتی در کشور ما وجود داره. بعضی از اون ها مخصوص شهرهای مختلف ایران هستن. مثل نان کشتا که در شهر گیلان درست میشه و یا نان خرمایی در جنوب ایران که همه طرفدارهای زیادی دارن. به طور معمول هم ما نان های زیادی داریم از سنگک و لواش گرفته تا تافتون که هر کدوم شکل و مزه ی خاص خودشون رو دارن. یکی از خوش خوراک ترین نون ها، نون بربریه که همه عاشقشن. ارزش غذایی نان بربری خیلی بالاست و در هر ۱۰۰ گرم اون ۲۶۵ کیلوکالری انرژی وجود داره. به طوری که در کشور عثمانی یکی از غذاهای اصلی سربازها همین نان بربری بوده است. اون ها فکر می کردن که این نان بهشون نیروی ماورای انسانی میده! انقدر باور عثمانی ها به قدرت بخشی نان بربری زیاد بوده که علاوه بر جشن ها، پهلوان های عثمانی هم قبل از به میدان رفتن نان بربری می خوردن. یکی از مزیت های نان بربری نسبت به بقیه نان ها اینه که توش از جوش شیرین استفاده نمیشه. امروز به شما طرز تهیه نان بربری خانگی رو یاد میدیم تا برای خوردن این نان پر انرژی دیگه نیازی نباشه برید توی صف! طرز تهیه نون بربری خیلی آسونه و به راحتی تو خونه می تونید اون رو درست کنید. با ما همراه بشید تا دستور اون رو بهتون آموزش بدیم:
طرز تهیه نان بربری خانگی
1- ابتدا خمیر مایه را در آب ولرم (یا شیر ولرم) بریزید و هم بزنید و روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا عمل بیاید. آرد، نمک، بهبود دهنده نان (در صورت تمایل) و شکر را داخل ظرف با هم مخلوط کنید. خمیر مایه عمل آمده و سپس آب و روغن را کم کم به آن ها اضافه کنید تا خمیر شود.
2- به مدت حدود ۵ دقیقه خمیر را ورز دهید. سپس آن را به مدت ۱ ساعت و نیم در دمای محیط استراحت دهید تا حجیم شود. بعد از این مدت، خمیر را مجددا کمی ورز دهید و چونه گیری کنید، روی آن ها را با سلفون بپوشانید و یک پارچه یا حوله ی تمیز بیندازید و مجددا ۲۰ دقیقه به آن ها استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
3- خمیر را به صورت بیضی پهن کنید و به آن شکل دهید. سپس مواد رومال را که آماده کرده اید، روی خمیر نان بربری بمالید و روی آن کنجد بپاشید.
4- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد از ۲۰ دقیقه قبل گرم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید. به دلخواه روی کاغذ روغنی سبوس گندم بپاشید، خمیر را روی سبوس ها قرار دهید، سینی فر را داخل فر قرار دهید و کنار آن یک کاسه ی آب جوش داخل فر بگذارید.
5- بعد از حدود ۱۵ دقیقه که نان پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی نان نیز طلایی رنگ و برشته شود.
برای رومال نان:
آرد را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید. آن را مرتب هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. زمانی که خمیر را پهن کردید، روی خمیر را رومال کنید و کنجد بپاشید.
دیدگاه های ثبت شده
چه قدر با دقت توضیح دادید ممنون
من فردا درست میکنم امیدوارم خوب بشه
ماری عزیز ممنونم از شما
سلام. در بعضی دستورها دیدم دمای فر رو 200 تا 250 درجه سانتی گراد گفتن. دمای 180 درجه که شما فرمودید برای برشته شدن رویه نون و نرن شدن مغز نون مناسبه!؟
بستگی به فرتون داره راستش. به نظر من هر دو روش رو امتحان کنید ببینید با فر شما کدوم حالت بهتر میشه. یک بار با دمای بالا و زمان کم. یک بار با دمای پایین و زمان بیشتر. در نهایت اگر روی نان طلایی نشد چند دقیقه شعله بالای فر رو هم روشن کنید.