اين خورشت از معروف ترين غذاهای شمال ایران است كه به اسامي باقالا قاتق ، باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن معروف میباشد ؛ لوبياي استفاده شده در اين خورش از خانواده لوبيا چيتي است كه به نامهاي لوبيا كشاورزي ، لوبياي رشتی يا پاچ باقالا هم معروف میباشد.

 

طرز تهیه خورشت باقلا قاتق

لوبياها را از چند ساعت قبل در آب جوش خيس دهید و 2 بار بار آب آن را تعویض کنید. سپس پوست روي لوبيا را گرفته و آن را به دو نيم قسمت كنيد. سير را خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد ، پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبياها را اضافه كنيد و همراه با سير چند دقیقه تفت دهید تا نیم پز شود. سپس شويد خشك را به خورش باقلا اضافه كنيد.

خورش باقلا قاتق شمال

پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود 2 - 3 لیوان آب اضافه کنید ( آب باید تا 1 بند انگشت روی مواد را بگیرد ) ، در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید باقلا بپزد و اب خورش کم شود ( هر 5 دقیقه به آرامی خورش را کمی هم بزنید تا ته نگیرد ).

خورشن باقلا

پس از پختن باقلاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشكنيد و با حرارت ملایم بگذاريد تخم مرغ ها بسته شوند و خورش به روغن بيفتد. سپس خورش را در ظرف بریزید و همراه با برنج يا نان سرو كنيد ( گیلانی ها این خورش را همراه با برنج ، ماهی دودی یا تخم ماهی شور مصرف میکنند ).

نكته های کلیدی تهیه باقلا قاتق:

از ابتدا نمك را به خورشت اضافه نكنيد زيرا باعث دير پختن لوبياها ميشود. اگر به بوي سير تازه حساسيت داريد به جاي آن از پودر سیر استفاده كنيد. اگر به جاي شويد خشك از شويد تازه استفاده ميكنيد مقدار شويد را به دو برابر افزايش دهيد و شويد را قبل از خرد كردن كاملا خشك كنيد.

مقدار تخم مرغ در اين خورشت كاملا سليقه اي است . ميتوانيد از تخم مرغ تنها در داخل خورشت استفاده كنيد یا فقط به عنوان تزئين روي ان تخم مرغ نيمرو کنید و قرار دهید. مقدار غلظت اين خورشت به ذائقه افراد بستگي دارد ، اگر خورش را سفت تر ميپسنديد كمي صبر كنيد تا آب آن كشيده شود . در صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم میتوانید استفاده کنید.