Generic selectors

خرافات غذایی را بشناسیم (قسمت اول)

۱۱,۸۳۶ بازدید

خرید آنلاین لوازم قنادی + ارسال رایگان +5 درصد تخفیف، آخرین فرصت خرید در جشواره پاییز ایران کوک شاپ. کد تخفیف 5 درصد : irancookir اینجا کلیک کنید

 

خرافات غذایی را بشناسیم (قسمت اول)

 

خرافات غذایی

 

امروزه تغذیه به عنوان مهمترین عامل سلامت و تندرستی در مرکز توجه عموم مردم قرار گرفته است. در این میان شایعات بسیاری هم در این زمینه هستند که هیچ پایه علمی ندارند و به سرعت از طریق شبکه‌های اجتماعی میان مردم گسترش پیدا می‌کنند. علاوه بر این، با وجود پیشرفت بسیاری که در علم تغذیه اتفاق افتاده، خرافات غذایی قدیمی که در این مورد وجود داشته همچنان کم و بیش پا برجا هستند. به همین دلیل برآن شدیم تا تعدادی از این خرافات غذایی را با شما در میان بگذاریم:

 

خرافات غذایی


 

۱لازم است همه افراد مصرف نمک را محدود کنند تا فشار خون آن‌ها پایین بیاید و خطر ابتلا به سکته در آن‌ها کاهش پیدا کند.

گرچه هیچ‌گاه سند علمی قابل قبولی برای این موضوع ارائه نشده، همچنان این شایعه در مورد مصرف نمک وجود دارد. البته، درست است که کم کردن مصرف نمک، فشار خون را به طور متوسط حدود ۱۵ mm/Hg پایین می‌آورد ولی تا به حال ثابت نشده است که هیچ اثری بر حمله قلبی، سکته یا مرگ داشته باشد.

البته، اگر فرد مبتلا به بیماری خاصی باشد مثلاً فشار خون بالای حساس به نمک داشته باشد قطعاً از این موضوع استثناست و باید تحت نظر پزشک مصرف نمک را کاهش دهد. اما این توصیه کلی که همه افراد باید مصرف نمک را کم کنند (و غذاهای بی مزه و بی نمک) بخورند علمی نیست.

 

۲بهتر است برای بالا بردن متابولیسم تعداد زیادی وعده‌های کوچک در طول روز مصرف شود.

اغلب گفته می‌شود که مردم باید وعده‌های کوچک در طول روز بخورند تا سوخت و ساز بدنشان بالا بماند. ولی مطالعات علمی این موضوع را تأیید نمی‌کنند. چه ۲۳ وعده در روز بخورید و چه ۵۶ وعده کوچکتر، مقدار کالری سوزانده شده در بدن دقیقاً یکسان است.

البته کم کردن فاصله وعده‌های غذایی ممکن است برای بعضی از افراد مفید باشد. چون گرسنگی شدید اتفاق نمی‌افتد و فرد ممکن است مقدار کمتری غذا بخورد، اما این مسأله هیچ ارتباطی به سوخت و ساز بدن ندارد.

 

خواص میوه به

۳باید از خوردن زرده تخم مرغ خودداری کنید چون کلسترول زیادی دارد و باعث بیماری قلبی می‌شود.

همیشه می‌شونیم که باید کمتر زرده تخم‌مرغ بخوریم چون کلسترول بالایی دارد. اما، حداقل برای بیشتر مردم، کلسترول موجود در غذا اثر خیلی کمی بر کلسترول خون دارد. در ضمن مطالعات نشان می‌دهند که تخم‌مرغ «کلسترول خوب» را بالا می‌برد و خطر بیماری قلبی را افزایش نمی‌دهد.

۱۷ مطالعه که در مجموع روی ۲۶۳۹۳۸ نفر انجام شده‌اند نشان داده‌اند که خوردم تخم‌مرغ هیچ اثری بر خطر بیماری قلبی یا سکته در افراد غیر دیابتی ندارد. اما توجه کنید که برخی مطالعات نشان داده‌آند در افراد دیابتی خطر ابتلا به بیماری قلبی با مصرف تخم مرغ ارتباط مستقیمی دارد.

 

خرافات غذایی

 

۴قهوه سالم نیست و باید از مصرف آن خودداری کرد.

قهوه عمدتاً به خاطر اینکه محتوی کافئین است ناسالم قلمداد می‌شود. اما بیشتر مطالعات علمی نشان داده‌اند که قهوه اثراتی بسیار قوی در سلامتی دارد. قهوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست. افرادی که مرتب قهوه مصرف می‌کنند خیلی کمتر دچار افسردگی می‌شوند. همچنین احتمال دیابت نوع ۲، آلزایمر و پارکینسون در آن‌ها کمتر است. در ضمن چندین مطالعه نشان داده‌اند که مصرف کنندگان قهوه از کسانی که قهوه نمی‌نوشند عمر طولانی‌تری دارند.

 

منبع: http://www.healthline.com

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

, , , ,

۳ دیدگاه برای خرافات غذایی را بشناسیم (قسمت اول)

  1. نیلوفر 4 ژوئن-2018 در 20:38 #

    با سلام به شما دوست عزیز
    مصرف نمک دریا بدون ید کاملا ضروری و لازمه و طبق جامعه آماری که از تغذیه سنتی و اسلامی اصلاح تغذیه داشتند معلومه که مصرف نمک دریا در اول و آخر غذا بدن رو از ویتامین D سرشار و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.

    • فروغ رضوی 17 جولای-2018 در 12:07 #

      ممنونم ❤

    • فرید م. 15 نوامبر-2018 در 06:08 #

      نمک دریا اگر آلوده به انواع سموم نیاشد (که هست!)، هیچ ویتامینی ندارد! شاید نمک دریاها در زمانهای قدیم که آلودگی کمتر بوده و البته دریا به دور از آلودگی خشک شده (یصورت سنگ معدن نمک)، مانند سنگ نمک هیمالیا منظورتان باشد. به هرحال ویتامین ندارد

دیدگاهتان را بنویسید